2021 m. birželio 27 d., sekmadienis

Erasmus+O.A.S.I.S. projektas

 





Jurbarko „Ąžuoliuko“ mokykloje įgyvendinamas „Erasmus+“ 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus Mokyklų mainų partnerystės projektas Nr. 2020-1-LT01-KA229-077913 Outdoor activities for sustainability, innovation and success 

(Veikla lauke – tvarumas, inovacijos ir sėkmė“)  

O.A.S.I.S.

Projekto trukmė: 2020 09 01 – 2022 08 31 (24 mėnesiai)

Projekto dalyviai:

Jurbarko „Ąžuoliuko“ mokykla, Lietuva (koordinatoriai)

Šumeno miesto „Brolių Grimų“ vaikų darželis, Bulgarija

Talino miesto „Arbu“ vaikų darželis, Estija

Siguldos vaikų darželis „Ievina“, Latvija

Ankstyvojo vaikų ir pradinio ugdymo centras „La Zafra“, Ispanija (atsisakė vykdyti projektą dėl Covid-19)

Pradinė mokykla „Konion“, Kipras

Projekto santrauka.

Vis daugiau pedagogų supranta, kad lauko aplinka gali būti labiau stimuliuojanti ir efektyvesnė mokytis nei patalpose. Tiesioginė patirtis lauke yra daug motyvuojanti, daranti didesnę įtaką ir yra tikra. Mokymasis lauke, naudojant pusiausvyrą naudojant technologijas, modernizuos mokymą, mokymąsi padarys įdomesnį ir todėl bus sumažinti mokyklos nebaigimo riziką. Taip siekiama pagerinti (užsiimant lauko veikla) įgūdžių ir pagrindinių kompetencijų, svarbių XXI amžiaus gyvenimui, ugdymą. Išmokti spręsti problemas ir mąstyti kritiškai natūralioje aplinkoje galvojant apie gamtą ir supančią socialinę aplinką. Projekte bus keli moduliai: ankstyvasis raštingumas, matematika, gamtos mokslai, istorija ir legendos, kultūra ir tradicijos, muzika ir menai. Kiekviename modulyje vyks interaktyvios lauko pamokos, skirtos susipažinti su tema ir ieškoma problemų, kurias bandys išspręsti vaikai. Vienas projekto partneris bus atsakingas už vieno modulio užduotį:

ankstyvasis raštingumas (Lietuva),

 matematika (Estija),

gamtos mokslai (Latvija),

istorija ir legendos (Kipras),

kultūra ir tradicijos (Ispanija),

muzika ir menai (Bulgarija).

Kiekvieno modulio metu ypatingas dėmesys bus skiriamas asmeninio tobulėjimo veiklai ir komandos įgūdžiams. Projektas bus užsiregistravę „eTwinning“ ir dirbs lygiagrečiai su Erasmus+ projektu. Pagal preliminarų veiklos planą partneriai paskirstys užduotis tarpusavyje taip, kad visi prisiima atsakomybę. Projekto eigoje atliekamos užduotys bus susiję su:

1. Ugdymo turinio integravimu.

2. Problemų sprendimu.

3. Bent trijų pagrindinių kompetencijų ugdymu.

4. Vaikų iniciatyvumo ir kūrybiškumo galimybėmis.

Mokytojai, įgyvendindami projektą naudos:

1. Interaktyvius metodus ir būdus.

2. Darbo grupėje ir komandoje su vaikais metodą.

3. IKT priemonių panaudojimą.

4. Projekto įgyvendinime dalyvaus mokyklos bendruomenė.

Darbas bus visiškai integruotas į mokymo programą, taip pat paįvairins, modernizuos ir praturtins naujomis praktikos idėjomis. Projektas pateiks gerus bendradarbiavimo ir mokymosi lauke pavyzdžius, kurie bus prieinami visiems norintiems. Sukurti internetiniai leidiniai ir internetinis galutinių produktų leidimas - bus knyga su visa medžiaga, žodynas ir projekto svetainė galutiniams produktams viešinti.Stebėjimas bus mūsų darbo dalis viso projekto metu. Ataskaitos bus teikiamos kiekybiškai, parengiant jas darbo grupėse. Poveikis ir sklaida bus vykdoma mokykloje, tėvams, vietos bendruomenei regioninės žiniasklaidos priemonėmis. Bus organizuojami regioniniai seminarai, mokymai - nacionaliniai forumai, seminarai leidinių platinimui ir tarptautinė -„eTwinning“, konferencija, „Erasmus“ renginiai. Projekto pabaigoje partneriai plėtos projekto idėjas „eTwinning“ projektų kūrime bei vykdyme ir kt. mokymo bei dėstymo renginių patirtis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Erasmus + "O.A.S.I.S." sukurti produktai- knyga "A Guide to Outdoor Learning"

https://drive.google.com/file/d/1agkaQWITO4kNhYJ8gtnLAinrcnzmX-Ba/view?usp=drive_web